Wil jij je baard laten groeien? Kies de baard die bij je past!

De baard. Vroeger nog wel eens als onverzorgd bestempeld, maar tegenwoordig weten juist velen de baard te waarderen. Wil jij je baard laten groeien? Dan wordt het tijd om uit te zoeken welke perfect bij je past. Want tussen een grote, volle lange baard en een gladgeschoren kin zitten heel wat mogelijkheden. Kijk bij jouw gezichtsvorm wat het beste staat en pak de baardtrimmer er maar bij!

Dé baarden voor een vierkant gezicht

Heeft jouw gezicht een vierkante vorm? Dan past een baard die vrij kort is aan de zijkanten en wat langer op de kin perfect bij jou. Zo benadruk je die aantrekkelijk vierkante kaaklijn.

Het geitensikje
Het geitensikje is een welbekende baardsoort die je makkelijk in model brengt. Scheer de kaaklijn glad en laat het sikje op je kin groeien. Beetje wax erin en klaar!

De sheriff
De sheriff, je kent ‘m wel van die Route 66-films. Dit baardje vormt een cirkel om je mond heen. De snor loopt als het ware naar beneden door en gaat verder in een kinbaard. Cirkelbaard, zou je ‘m ook kunnen noemen.

Heb jij een rond gezicht? Deze baarden staan jou het beste!

Op een ronde gezichtsvorm staat een baard over de gehele kaaklijn goed. Hierin kun je variëren in baarddikte en -breedte. De twee meest iconische baarden voor deze gezichtsvorm leggen we je uit.

De balbo
De bakkebaarden scheer je weg, want deze baard van ongeveer 6 millimeter lang loopt langs de gehele kaaklijn ononderbroken door. Je hebt dus wel wat flinke baardgroei nodig om een goede Balbo te creëren. De Balbo staat goed met een getrimde zwevende snor, die net wat korter is dan de rest van de beharing.

De Van Dyke
De baard vernoemd naar de Belgische 17e -eeuwse schilder Antoon van Dyke. Robert Downey Jr. heeft vaak een mooie Van Dyke staan. Deze baard is een volle geitensik, inclusief snor. De baard en snor lopen niet door, onthoud dat wel! De haarlok op de kin laat je puntig eindigen. Ook de snor kun je in puntjes laten opkrullen. De coole look die wel bij je moet passen. Durf jij de Van Dyke aan?

Goede baarden voor een ovaal gezicht

Het ovale gezicht. Geschikt voor veel baardsoorten! De makkelijkste is toch wel het stoppelbaardje. Maar ook daar kun je in variëren.

De 5 o'clock shadow
De naam van deze baard stamt nog uit het ik-moet-iedere-ochtend-scheren-tijdperk. Want wie zich ’s ochtends voor werk scheerde, had ’s middags rond een uur of vijf een héél kort stoppelbaardje staan. De 5 o’clock shadow!

De 3-daagse stopperbaard
Iets meer tijd heb je nodig voor de tweede stoppelbaard, drie dagen welteverstaan! Deze dicht getrimde stoppelbaard groeit binnen drie dagen van gladgeschoren naar lichte stoppel. Verzorgd maar toch stoer!

De hoefijzersnor
De hoefijzersnor. Klopt, geen baard! Maar omdat je de lange uiteinden van je snor naar beneden laat wijzen, groeit je snor door tot een baard. In hoefijzervorm dus. Deze baard geeft net wat meer vorm aan je gezicht.

Het rechthoekige gezicht; hét perfecte baard-gezicht

Op een rechthoekige gezichtsvorm past eigenlijk iedere baard wel. Kies voor een volle kinbaard of scheer juist alleen de kin glad. Of ga je voor de baard der baarden: de volste baard die er is?

De chin strap
De chin strap is precies wat de naam zegt: een streepje op de kin. Deze baard ‘breekt’ je gezichtsvorm en voegt dus echt die stoere blik toe. Je kunt ‘m combineren met de Balbo of, voor een creatieve look, de Van Dyke.

De beardstache
Lastig maar het resultaat mag er wezen. De beardstache is iconisch en alleszeggend. Deze volle baard laat je tot wel 2 á 3 centimeter lang groeien en de snor hoort nét wat langer te zijn. Verzorg deze baard goed door ‘m regelmatig te trimmen en dagelijks te kammen en verzorgen met baardolie. De snorpuntjes draai je in met een fijne wax. De beardstache is onderscheidend en voor mannen met lef. En, natuurlijk, flinke baardgroei!

Baarden