Tondeuse onderhouden: zo blijf je écht in control over je tondeuse!

Je bent het vast met ons eens: een tondeuse moet altijd voor je klaar staan, zonder morren zijn werk doen én je moet er weinig omkijken naar hebben. Dat is precies waar je bij de tondeuses van BaByliss For Men op kunt rekenen, maar om echt in control te blijven over je tondeuse is het wél verstandig ‘m goed te onderhouden. Gelukkig is dat met tondeuses van BaByliss For Men helemaal geen gedoe. Dat bewijzen deze tips & tricks!

Waarom moet je je tondeuse schoonmaken?

Ook jij weet het ongetwijfeld: haartjes komen na het trimmen, scheren of knippen ó-ve-ral terecht. En altijd is daar vriendinlief weer die als een malle met paniek in d’r ogen om de hoek komt. Of je de boel straks wél goed wil schoonmaken. Hoort erbij! Maar het is net zo belangrijk om je tondeuse schoon te maken.
Waarom? Als er haartjes tussen de mesjes blijven zitten, bestaat de kans dat de mesjes van de tondeuse na verloop van tijd iets botter kunnen worden. Dit heeft als gevolg dat knippen, trimmenen en scheren wat moeizamer verloopt. Gelukkig zijn alle messen in de In Control-collectie van BaByliss For Men verwijderbaar. Hierdoor kun jij gemakkelijker je tondeuse schoonmaken en blijft ‘ie dus supergoed functioneren.

In 5 stappen je tondeuse schoonmaken

  Zo maak je je tondeuse schoon als een pro:
 1. Zet de tondeuse uit en verwijder de stekker uit het stopcontact.
 2. Houd de tondeuse met de messen naar boven. Maak ze daarna los. Dit doe je door op de punt van de mesjes te drukken.
 3. Borstel nu de messen af met het meegeleverde reinigingsborsteltje. Hiermee verwijder je de meeste haren.
 4. Spoel vervolgens de messen van de tondeuse af onder de kraan. Let op: dompel niet de hele tondeuse onder. Dat is niet nodig en het is beter voor je tondeuse als je het niet doet.
 5. Plaats tot slot de mesjes terug. Dit doe je door het wiel op zijn hoogste stand te draaien. Schuif eerst de achterkant van de mesjes erin, zodat het rode klepje in de tondeuse gaat. Daarna druk je bovenop het mes en… klik! De mesjes zitten weer op de tondeuse.

Mes Mes afspoelenOok belangrijk: olie bijvullen van zelfsmerende messen

Een aantal BaByliss For Men-tondeuses hebben een reservoirkussentje dat bij ieder gebruik de benodigde hoeveelheid olie voor een goede werking afgeeft. Dit zijn onder andere de E970E, E971E, E795E en E972E. Het mooie aan dit reservoir is dat je scheermesjes zichzelf geolied houden, want de mesjes zijn zelfsmerend.
Dat wil je vást zo houden, maar dan is het wel verstandig als je het reservoir zo nu en dan bijvult. Hoe je weet wanneer de tijd daar is om dit te doen? Als je merkt dat het scheren, knippen of trimmen iets stroever begint te verlopen.

Zo vul je olie bij voor zelfsmerende messen tondeuse

  Het bijvullen van het oliereservoir is zo gebeurd. Het is verstandig om hiervoor de meegeleverde BaByliss-olie te gebruiken. Deze is speciaal ontwikkeld voor trimmers en zorgt voor het beste resultaat. Superscherpe mesjes dus die zichzelf in topconditie houden! De olie verdampt niet en ook vertraagt het de mesjes niet, wat ervoor zorgt dat het gebruik van de tondeuse niet irriteert of pijn doet. Het toevoegen van de olie is zo gebeurd:
 1. Verwijder de messen (zoals we hierboven beschreven).
 2. Breng voorzichtig enkele druppels BaByliss-olie aan op het kussen.
 3. Plaats daarna de messen terug op het apparaat.
 4. Bij de vier andere BaByliss For Men In Control-tondeuses (E755E, E785E, E980E en E985E) druppel je de olie op het mes. Na het schoonmaken van de tondeuse laat je een druppel olie op de mesjes vallen. Daarna zet je het apparaat aan en voeg je nog wat druppels toe. Job well done!

Reinigingsborstel OlieEn wat als de mesjes daarna alsnog stroef zijn?

Het goed onderhouden van je tondeuse is de moeite meer dan waard. Zo kun je er namelijk jarenlang plezier van hebben. Precies wat je bij aanschaf ook wil, toch? En mocht er toch iets mis zijn met je tondeuse of met de messen, dan heb je drie jaar garantie. Zowel op de tondeuse als op de messen!