De perfect getrimde baard

Of je nu een korte, lange of extra stugge baard hebt, je moet 'm bijhouden. Dit kun je doen met een tondeuse met speciaal baardopzetstuk of met een baardtrimmer. Maar waar moet je op letten als je een tondeuse of baardtrimmer wil kopen?

 

Het materiaal van de messen

De messen zijn natuurlijk het belangrijkst aan een tondeuse of trimmer. De messen kunnen op verschillende manieren worden vervaardigd. Dit kan door het stansen, slijpen of elektrochemisch slijpen.
Bij het stansen van de messen worden de messen uit een metalen blad geperst. Bij het slijpen van messen wordt de ze uit een metaal blok geslepen. Voor elektrochemisch slijpen geldt een ander proces. Het mes wordt ;uit het metaal geëtst. Dit zorgt voor nog scherpere randen waardoor een perfecte en nog preciezere afwerking mogelijk is. BaByliss For Men is de enige die gebruik gemaakt van elektrochemisch slijpen; de Wtech technologie. Als je naar deze messen kijkt, dan zie je dat deze zijn geslepen in de vorm van een W. Door deze W-vorm telkens terug te laten komen in het mes, heb je een betere grip op de haren en kun je de meeste haren moeiteloos in één beweging verwijderen. Daarnaast ben je ook nog eens 25% sneller klaar. Een voorbeeld van een tondeuse waar deze Wtech technologie aan te pas is gekomen is de Pro 41 tondeuse E970E.

Opzetstukken

Bij een tondeuse en een trimmer worden vaak verschillende opzetstukken geleverd.  Een van de meest voorkomende opzetstukken is een opzetkam. Deze kam gebruik je om je baard te trimmen op een langere lengte dan wat de standaardinstellingen zijn.
Een ander opzetstuk kan een scheerkop zijn, dit gebruik je om je baard echt te scheren. Vaak worden er ook precisiesnijgeleiders meegeleverd. Hier kun je heel gemakkelijk je contouren bijwerken.

Foto opzetkam voor tondeuse Foto scheerkop Multi-Groomer

 

Welke kies je nou?

Of je voor een tondeuse, trimmer of een multi-groomer moet gaan ligt aan jouw persoonlijke wensen. Hou je vaak, naast je baard, ook je haar bij? Dan is een tondeuse met een opzetkam voor jou het handigst. De Pro 41 tondeuse E970E kan voor jou de uitkomst zijn.

Wil je echt alleen je baard bijhouden? Een trimmer kan dan een goede optie zijn. Doordat de trimmer op verschillende hoogtes instelbaar is, zorg je altijd voor het optimale resultaat. Hoe lang je baard ook is. Met de Baardtrimmer Wtech Plus T820E kun je je baard makkelijk bijhouden.

Mocht je echt hele lichaam bij willen houden, dan is een multi-groomer het meest geschikt. Hiermee kun je dankzij de verschillende opzetstukken je haard, baard en lichaam trimmen en scheren. Dit kun je bijvoorbeeld doen met de Styling Kit X-10. Deze set bestaat uit 10 accessoires. Hierbij krijg je verschillende opzetkammen, precisie snijgeleiders, trimmers, scheerkop en ook een neus- & oortrimmer. Een completere set bestaat niet.

Ben je op zoek naar de nieuwste tondeuses? Bekijk hier of er een voor jou bij zit.