Mannen kapsels 2018: deze knip je gemakkelijk zelf

Alwéér naar de kapper? Je bent echt niet de enige die daar eigenlijk geen zin in heeft. Nét iets te lang op je beurt wachten, een slap bakje koffie om de tijd te doden en een semi-verplicht koetjes-en-kalfjes-gesprek met de kapster… Met de In Control-tondeuses van BaByliss For Men ontloop je het kappersbezoek: hiermee ben je zelf (of je wederhelft) de kapper! En nee: het in model houden van je kapsel hoeft écht niet zo lastig te zijn. Je grootste uitdaging? Kiezen voor welk kapsel je deze zomer gaat. Daarom zetten we de zes meest gewilde mannen kapsels voor je op een rij.

Maar eerst, hoe pak je dit eigenlijk aan?

Wij hebben Mark uitgedaagd om zijn haar te laten doen door zijn vriendin Suzanne. Bekijk hieronder hoe dit af liep.


Buzz-cut: low-effort en fris mannen kapsel

De Buzz-cut bewijst dat het in model houden van je kapsel best makkelijk kan zijn. De zij- en achterkant knip je net één of twee millimeter korter dan de bovenkant. Het resultaat? Een superstrak kapsel dat lekker fris is (lees: een stuk minder gezweet tijdens die hittegolf) en dat na een duik in zee snel droog is.

Side part: kuif naar links of rechts?

Is de buzz-cut jou iets te radicaal? De side part is een topkeuze als je haar vol en stijl is. Ja, het knippen van dit mannen kapsel is iets lastiger, maar misschien dat je vriendin je hier bij kan helpen. De bovenkant laat je lang: het werk zit ‘m vooral in de zij- en achterkant. Begin bij de scheiding en werk vanaf daar naar de zij- en achterkant. Die worden steeds minder lang: van een halve centimeter op de scheiding tot gemillimeterd aan de zij- en onderkant. Voordeel van de buzz-cut: je ziet er extra smooth uit als je vaak pakken draagt. Ook mag ‘ie best wat rommelig zijn. Handig als je nog weleens iets te lang voor de spiegel staat!

Crop fade: word jij een Peaky Blinder?

Veel vrouwen vinden het het meest sexy mannen kapsel van 2018: de crop fade, oftwel het Peaky Blinders-kapsel. Het toffe aan deze haircut is dat ‘ie bij heel veel verschillende haartypes en gezichtsvormen werkt. Met een tondeuze kun je ‘m heel makkelijk zelf maken. Je hebt er maar twee tondeusestanden voor nodig. Bovenop je hoofd hou je het haar lekker lang, daarna ‘fade’ je het haar aan de zij- en achterkant langzaam ‘uit. Oftewel: van kort, naar korter, naar kortst!

Side partDrop Fade


‘De Elvis’: klassiek mannen kapsel

Het Peaky Blinder-kapsel is al redelijk nostalgisch, maar met de ‘pompadour’ ga je écht volle bak retro. Dit ‘Elvis Presley’-kapsel is nog altijd niet weg te denken uit het straatbeeld. Niet zo gek, want hij staat heel veel mensen goed. Je knipt ‘m met je eigen tondeuse. Dit doe je door op een grote maat te beginnen en daarna een tandje (dus een millimetertje) bij te zetten. Handig: zonder gel staat de pompadour ook prima.

De Elvis


(Half)lang haar: low-effort en onderscheidend

Als je haar het toelaat, kun je ook voor een (half)lange coupe gaan. Ziet er lekker nonchalant uit en met die insteek kun je het kapsel ook onderhouden. Belangrijk is vooral dat je je haar dan niet te recht afknipt. Een laagje hier en daar houdt het stoer. Bijknippen hoeft niet heel vaak. Kortom, ideaal als je mooi haar belangrijk vindt, maar geen tijd of zin voor de kapper hebt.

Half lang haar


Ouf-of-bed-look: gouwe ouwe

Het mooie aan de side part, crop fade en pompadour is dat ze, als je er even niet naar omkijkt, uitgroeien tot een stoere out-of-bed-look. Vooral met lang of krullend haar is deze warrige look een mooie uitkomst als je de boel even niet onderhoudt. Met wat wax versterk je het effect.

Kort, lang, strak, wild… Jij bent in control wanneer het gaat om je haar. Tijd om de perfecte hairlook te kiezen!

Voor welk van deze mannen kapsels kies jij deze zomer? Wij hebben voor jou alvast de tondeuses uitgezocht. Bekijk ze hier!