Tutorial halve vissengraatvlecht

Wil je meer variatie op een halve staart? In 6 simpele stappen leggen we je uit hoe je een halve staart met vlecht maakt. 

Wat heb je nodig? 

  • Stijltang
  • Elastiekjes

Stap 1

Maak krullen met de Fast & Style stijltang. Voor een natuurlijk en licht resultaat maak je vooral krullen halverwege het haar en bij de punten. Werk niet per laag zoals je zou doen voor stevige krullen. Kies liever steeds een lok van de ene en dan weer van de andere kant.

Stap 2

Maak een halve staart in het midden van de achterkant van je hoofd. Om twisten te creëren en het elastiek te verbergen, haal je het haar van de halve staart aan de bovenkant door de staart, nadat je daar ruimte voor hebt gemaakt.

Stap 3

Begin met de vlecht: verdeel het haar van je halve staart in tweeën. Pak een kleinere lok aan de buitenkant van streng 1. Breng de kleinere lok naar de binnenkant van streng 2.

Stap 5

Doe hetzelfde de andere kant op: neem een kleinere lok aan de buitenkant van streng 2. Breng deze kleinere lok naar de binnenkant van streng 1. Ga zo door tot aan het einde van je vlecht.

Stap 6

Zet de vlecht met een elastiekje vast op een paar centimeter van de punt. Trek vervolgens lichtjes aan de linker- en rechterkant van de vlecht om deze breder en rommeliger te maken.

Tip!

Om de look te veranderen kun je dit kapsel ook maken met een paardenstaart. Dit kan als je haar ver over je schouders valt en je dus voldoende lengte hebt om de vlecht te maken!