Tutorial upgrade paardenstaart

Wil je ook eens iets anders dan je go to paardenstaart? Maak dan eens deze paardenstaart.

Wat heb je nodig? 

  • Pro Digital Föhn
  • Borstel 
  • Elastiek
  • Elastiek met versiering

Stap 1

Bereid je haar voor door het extra volume te geven met de Pro Digital Föhn. Geef je wortels meer ruimte met een borstel van zwijnenhaar: zo bescherm je je haar en wordt het niet statisch.

Stap 2

Pak aan de kant waar je werkt (de kant waar je het meeste haar hebt) een kleine hoeveelheid haar die je in drie lokken verdeelt voor je vlecht.

Stap 3

Maak een 'klassieke' vlecht, maar haal de lokken onder elkaar door voor een platter resultaat. Streng 1 gaat onder streng 2 door, streng 3 onder streng 1 door, enzovoort.

Stap 4

Maak je vlecht vast met een elastiek. Om de vlecht extra te benadrukken, kun je deze iets breder maken door lichtjes aan de strengen te trekken. Doe dit van onder naar boven toe.

Stap 5

Je kan nu de haarring plaatsen en een paardenstaart maken. Voeg je vlecht hierbij en knoop vast met het elastiekje. Opgelet: het open gedeelte van de ring moet naar beneden zitten. Om boven op je hoofd voor natuurlijk volume te zorgen, trek je lichtjes aan de bovenste lokken.

Tip!

Je kan variëren met dit kapsel door de klassieke vlecht in te vlechten. Als je langer en/of dikker haar hebt kun je ook een vlecht maken in plaats van de paardenstaart.