Tutorial Wavy Updo

Meer uit je haar halen? In deze tutorial leer je hoe je een wavy updo kan maken.

Wat heb je nodig? 

  • Micro Steam stijltang
  • Elastiekjes
  • Platte klem
  • Optioneel: Sierspeld

Stap 1

Creëer beweging in je haar door met de Micro Steam stijltang in de 'stoom'-functie krullen te maken. De platen die aan de buitenkant ook verwarmd worden maken deze stap gemakkelijk. De stoomfunctie zorgt ervoor dat je haar beschermd is tijdens het stylen. Om het haar te krullen haal je de kleine kammen aan de zijkanten van de tang eraf. Verdeel je haal in verschillende delen. Pak een lok en zet de tang op 3 cm van de wortel in je haar. Draai de tang naar je hoofd toe en laat deze naar beneden glijden.

Stap 2 

Om zachte krullen te maken borstel je de krullen voorzichtig uit. Dit kun je ook met je handen doen.

Stap 3

Pak een lok aan de voorkant van je haar ter hoogte van de haargrens. Draai een lok in een twist die je aan de achterkant van je hoofd vastzet met een schuifspeldje. 

Stap 4

Voor de vlecht kies je een lok van ongeveer 4 cm breed aan de andere kant van je haar, weer aan de voorkant. Verdeel deze haarlok in twee strengen van gelijke breedte. Pak aan de buitenkant van streng 1 een klein plukje haar dat je bij streng 2 voegt. Pak vervolgens een plukje haar aan de buitenkant van streng 2 die je weer bij streng 1 voegt. Ga zo door totdat je aan de onderkant van het haar bent. Voor een regelmatig resultaat zorgt je ervoor dat de lokken die je over elkaar heen haalt, ongeveer even dik zijn. Gebruik een elastiek aan de onderkant van je Franse vlecht om deze bij elkaar te houden.

Stap 5

Voeg de twist vervolgens bij de Franse vlecht. Zet vast met een schuifspeldje. Optioneel: als je en sierspeld hebt, kun je deze over de schuifspeldjes zetten.

Tip!

Pas de eerste stap aan je haartype en -dichtheid aan! Met gekruld of gekroesd haar, ontkrul je het haar eerst en zorg je voor een lichte slag bij de punten. Zo behoud je de slag van het haar en kun je er toch gemakkelijk mee werken!