5 BaByliss tips om je haar mooi te houden

BaByliss werd ontwikkeld door een Franse kapper en heeft inmiddels ruim vijftig jaar ervaring met de ontwikkeling van haarstylingtools en die kennis delen we graag met je. Daarom geven we je vijf BaByliss tips & tricks die ervoor zorgen dat jij elke dag weer een perfect hair day hebt net zoals de dames in Parijs!

De hele dag mooi haar? 5 BaByliss tips

Wanneer je jouw lokken perfect gestyled hebt, wil je natuurlijk dat je de hele dag mooi haar hebt. Al is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker met het weer in Nederland heeft je haar nogal wat te verduren. Wij delen 5 tips die jouw look de hele dag on point houden!

1. Start met schoon haar

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk dat je haar schoon is. Een opbouw van stylingproducten zoals mousse of haarspray werkt averechts voor het behoud van je look en kan het haar beschadigen. Dit betekent overigens niet dat je elke dag je haar moet wassen! Eén of twee keer per week is echt ruim voldoende. Wanneer je de dag van tevoren een flinke lading mousse en haarlak in je haar hebt gehad, is het wel beter met een schone lei te beginnen en opnieuw je haar te preppen.

2. Bescherm je haar

Gebruik je een stijltang of föhn? Behandel je haar vooraf met een heat protection-product. Ook is het verstandig om te checken of je de juiste styling tool-temperatuur gebruikt. Het beste is om het haar slechts één keer door de tang te laten gaan. Krijg je niet direct het gewenste resultaat? Gebruik dan dunnere plukken en verhoog de temperatuur een beetje. Je kunt beter je haar in één keer op 220 graden stijlen dan twee of drie keer op 180 graden.

image d'article du blog image d'article du blog

Haast? Het lijkt dan misschien logisch om het haar niet helemaal droog te föhnen. Dat is niet zo. Een halfdroog kapsel zorgt uiteindelijk voor een look die helemaal niet blijft zitten. Blijf ook waakzaam op de temperatuur. Een hogere temperatuur betekent niet dat je sneller klaar bent en het kan het haar onnodig beschadigen.

3. Gebruik de juiste producten

De één zweert bij het gebruik van een föhn in combinatie met een ronde borstel, terwijl de ander liever voor de stijltang of föhnborstel gaat. Uiteindelijk gaat het erom met welk product jij het beste overweg kan en wat bij jouw haartype past. Weet je niet zeker wat voor jou het beste werkt? Bekijk onze producten en gebruik de filtertool om jouw haartype te selecteren!

4. Bescherm je haar

Bij het gebruik van een stijl- of krultang is het belangrijk dat je het haar slechts een enkele keer door de tang laat gaan. Eén – of hooguit twee keer - is dus écht wel genoeg! ;) Merk je dat je niet het gewenste resultaat krijgt? Probeer dan kleinere plukken te gebruiken of verhoog de temperatuur iets. Let hierbij wel: hoe lager de temperatuur, hoe minder kans op beschadigd haar.

Met de producten van BaByliss geniet je van extra bescherming. Dit is te danken aan de keramische platen waarmee al onze stijl- en krultangen (ook de Curl Secret!) zijn uitgerust. Hierdoor geleiden ze de warmte goed en zorgen ze voor een constante temperatuur. Zo hoef jij slechts één keer de tang door je haar te laten gaan en blijft je haar beschermd.

5. Fixeer je haar

De vijfde en laatste BaByliss tip: fixeer je haar. Als je één van onze föhns hebt, kun je jouw gestylede haar fixeren met de Coolshot-functie. Is je look helemaal klaar? Gebruik dan deze functie om het haar af te koelen en daarmee de haarschubben te sluiten. Dit werkt niet alleen als extra bescherming voor je haar, het zorgt er óók voor dat het haar langdurig in model blijft en – bonus - minder snel vet wordt!