6 BaByliss tips tegen pluizig haar

Brrr! Het is koud en mistig buiten, de herfst komt steeds dichterbij en je haar voelt droog aan. Wat nu? Dit natte weer kan je lokken erg laten pluizen, maar… niet met deze BaByliss tips tegen pluizig haar. Met deze 6 fijne trucs heb jij - zelfs in dit koude seizoen - géén pluizig haar, maar gezonde, glanzende en gladde lokken. En dat willen we allemaal, toch?

Nooit meer pluizig haar? 6 BaByliss tips

Wil jij de herfst en winter doorkomen met perfect pluisvrij haar? We’ve got you covered! Met deze BaByliss tips zorg jij op een makkelijke en veilige manier voor pluisvrij haar:

1. Gebruik een haarmasker

Een verzorgend haarmasker kan een handig hulpmiddel zijn om pluizig haar tegen te gaan. Als je haar pluist, betekent dit dat het meer hydratatie nodig heeft, en daar is een masker perfect voor. Verwen je lokken daarom eens per week met een fijn haarmasker en zeg vaarwel tegen je droge lokken! Geen haarmasker in huis? Een homemade haarmaskerbehandeling met 100% pure kokosolie verricht ook al wonderen!

2. Gebruik een styling tool met ionische functie

Wist je dat… je pluizig haar kan verminderen door een stylingtool te gebruiken? Ja, echt! De BaByliss Hot Straightening Brush is onze must-have (in fun fuchsia en klassiek zwart), die ervoor zorgt dat jij élke dag – zelfs in de herfst en winter – een good hair day hebt. Deze 2.0 haarborstel bevat een ionische functie die de statische lading in je haar neutraliseert en zorgt voor glad, gezond en glanzend haar. Essentieel op je winter wishlist dus!

image d'article du blog image d'article du blog


3. Vermijd haarproducten die alcohol bevatten

Alcohol droogt het haar uit, dus let er goed op dat je geen haarproducten gebruikt die alcohol bevatten. Je zal het misschien niet snel verwachten, maar producten als haarspray en zelfs mousse zitten vaak bomvol alcohol. Kies daarom altijd voor alcoholvrije haarproducten. Zo houd je je haar gezond, gehydrateerd én pluisvrij.

4. Slaap op een satijnen kussensloop

Schoonheidsslaapjes zijn geen fabels! Word jij ’s ochtends wakker met onhandelbaar pluizig haar? Dan komt dat waarschijnlijk omdat je (nog) niet op een satijnen kussensloop slaapt. Ontwaken uit je slaap met gladde lokken was nog nooit zo simpel. Je hoeft enkel je katoenen sloop te vervangen door eentje van satijn. Dit zorgt voor minder frictie, wat resulteert in ongekend glad haar – én een mooiere, egalere huid. Win-win!

5. Föhn op een veilige temperatuur

Wil jij je haar drogen en steilen, maar niet beschadigen? Droog en style je haar dan altijd op een veilige, lage temperatuur. De BaByliss Sensor Föhn is onze go-to stylingtool voor ‘safe styling’. Deze droogt je haar constant op de ideale en veilige temperatuur van 70 graden. Sterker nog, de slimme sensortechnologie in de föhn meet de temperatuur 366x(!) per seconde om ervoor te zorgen dat de temperatuur niet fluctueert. Door je haarroutine af te ronden met de CoolShot-functie van de Sensor Föhn, sluit je na het föhnen je haarschubben weer, waardoor je haar mooier in model blijft – zonder pluis. Ideaal!

6. Was je haar niet te vaak

Elke dag je haar wassen voelt misschien fijn en fris, maar het is helaas minder goed voor je lokken. Als je je haar vaak wast, droogt het uit waardoor het veel sneller gaat pluizen. Twee of drie keer per week je haar wassen is echt voldoende. Trek je het niet meer om je wasbeurt uit te stellen? Maak dan een strakke staart of knot óf maak gebruik van een beetje droogshampoo in de haarwortels.