5 BaByliss tips tegen vet haar

Herken je dat? Je staat op, moet snel de deur uit en dan zie je het… vet haar! Heb jij daar weleens last van? Was dan niet gelijk je haar! Er zijn namelijk oneindig veel andere trucjes om af te rekenen met vet haar. Hier 5 BaByliss tips tegen vet haar!

Vet haar? 5 BaByliss tips

Vervelend maar veel voorkomend: vet haar! Gelukkig zijn er een paar makkelijke trucjes, waarmee jij vet haar voorkomt. En bonus: ze kosten je nauwelijks tijd! Met deze 5 BaByliss tips heb jij nooit meer last van vet haar en zullen jouw lokken er altijd prachtig uitzien:

1. Was je haar niet elke dag

Vaak last van vet haar? Dan heb je misschien het idee dat je elke dag weer onder de douche moet springen om het wassen. Dit lijkt de oplossing, maar is het niet. Door elke dag je haar te wassen kan het namelijk júist sneller vet worden! Je wast elke keer de natuurlijke oliën weg, waardoor je haar alleen maar extra olie gaat produceren. Probeer je haar daarom maximaal drie keer per week te wassen. Je zult zien dat dit meteen verschil maakt!

2. Gebruik droogshampoo

Vind je het tóch lastig om meteen een wasbeurt over te slaan? Dan is droogshampoo jouw beste vriend! Toegegeven: het is niet het allerbeste voor je haar, maar er zijn gewoon momenten waarop – zelfs wij! – er heel dankbaar voor zijn. Breng jouw favoriete droogshampoo aan op de haarwortels, laat even inwerken en masseer dan goed in. Et voilà, ietwat vet haar verdwijnt als sneeuw voor de zon!

3. Raak je haar niet onnodig aan

Ai! Dit is best een lastige, maar absoluut een hele handige tip: blijf zoveel mogelijk van je haar af! Wij, vrouwen, friemelen vaak onbewust aan ons haar. En dat terwijl we hier sneller vet haar door krijgen. Je vingertoppen bevatten (natuurlijke) oliën, van alles wat jij aanraakt gedurende de dag, dus hoe vaker jij aan je haar zit, hoe vetter het wordt. Niet meer doen dus!

4. Ga bewust om met (te) hete stylingtools

Als BaByliss zijn wij natuurlijk gek op stylingtools, maar nóg gekker zijn we op gezond haar. Daarom één tip van ons: ga bewust met (te) hete stylingtools om. Te veel hitte kan je haar beschadigen, de talgproductie stimuleren en je haar sneller vet maken. Willen we niet!

Net een nieuwe stijltang, zoals onze nieuwe Steam Shine Styler stijltang, in huis? Probeer deze dan eerst uit op de laagste stand. Krijg je op de laagste stand al het gewenste effect, dan hoef je echt niet heter te stylen. Haal je tang in één vloeiende beweging langzaam door je haar voor het beste resultaat en bekijk gaandeweg welke temperatuur voor jou het best werkt. En onthoud: 1x stylen is genoeg! Je kunt beter 1x op 180 graden je haar steilen of krullen, dan 2x op 150 graden. Ga in ieder geval zeker niet standaard voor de hoogste temperatuur.

image d'article du blog


Voor het föhnen van je haar geldt trouwens hetzelfde: boek met minder hitte, meer resultaat. Om deze regel kracht bij te zetten, lanceerden wij onlangs de BaByliss Salon Air Brilliance. Deze slimme föhn droogt en stylet je haar op lagere temperatuur, wat je haar niet beschadigt maar zelfs gezonder, glanzender én pluisvrijer maakt.

5. Gebruik conditioner alleen in de puntjes

Snel je haar wassen? Dan breng je, onbewust, vaak conditioner aan over het hele haar. Daar wordt je haar ten slotte heerlijk zacht en glanzend van. Toch is het slim om erop te letten dat je conditioner echt alleen in de haarpunten gebruikt. Zo zal er nooit een vet residu van de conditioner achterblijven op je hoofdhuid, maar heb jij altijd schoon en gezond glanzend haar.

6. Spoel je shampoo & conditioner goed uit

Een veel gemaakte fout is dat het haar niet goed genoeg uitgespoeld wordt na het aanbrengen van shampoo en conditioner. Wist jij dat je je haar minimaal 30 seconden moet uitspoelen? Door je lokken tijdens het douchen goed uit te spoelen zal je haar veel minder vet worden én heb je meteen een excuus om wat langer onder de douche te blijven staan. Win-win!

Wat is jouw favoriete trucje tegen vet haar?

Heb jij weleens last van vet haar? Met deze trucjes niet meer! Zeg maar hallo tegen gezond en glanzend haar en goodbye grease! Welke tip ga jij gelijk testen? Of ken jij een ander trucje dat voor jou ook fantastisch werkt?