Deze herenkapsels knip je eenvoudig zelf

Alwéér met het hele gezin naar de kapper? Je bent echt niet de enige moeder die daar geen zin in heeft. Het lange wachten tot iedereen aan de beurt is geweest, jezelf bezighouden met oude tijdschriften en dat een bakje koffie. Je hebt namelijk genoeg te doen in het weekend: verjaardagen voorbereiden, kinderen naar hockey brengen, boodschappen doen… Gelukkig is het verplichte kappersbezoek nu verleden tijd. Met de In Control-tondeuses van BaByliss For Men knip je namelijk zelf een herenkapsel. Gewoon thuis, zonder wachttafel en wanneer jij wilt!

De zeven meest gewilde kapsels

Een kapsel knippen met BaByliss For Men is makkelijker dan je denkt. Jullie grootste uitdaging? Kiezen voor hét kapsel van je zoon(s) óf man, want die kan soms ook wel wat hulp gebruiken. Daarom zetten we de zeven meest gewilde kapsels die je zelf kunt knippen voor je op een rij.

Hét jongenskapsel voor kleintjes met lef: de gekrulde hanenkam

Dat de hanenkam bij stoere heren van jong en oud in de smaak valt, is niets nieuws. Wat we nu vooral bij kids zien, is krullenbollen met een hanenkam! Je maakt dit zelf door de zijkanten kort te scheren en van achter naar voren een brede strook krullend haar lang te houden. Makkelijk te stylen met wat wax en helemaal hip onder de jeugd!

Buzz-cut: een praktisch en fris jongenskapsel

De Buzz-cut is het aller makkelijkste kapsel om in model te houden. Zet de tondeuse op een korte millimeterstand en het scheren kan beginnen. Laat de bovenkant van het hoofd nét een of twee millimeter langer dan de rest. Lekker fris en praktisch voor de zomer. En handig voor jou: ‘s avonds na het harenwassen geen natte haren op het kussen!

Gekrulde hanenkamBuzz-cut


Voor jongens die een kuif willen: de side part

Voor jongens en mannen met een volle bos haar: de side part. Dit jongenskapsel knippen vergt nét iets meer precisie knipwerk dan de buzz-cut, maar wij vinden het heel goed te doen! Begin bij de scheiding en werk vanaf daar naar de zij- en achterkant. Haren worden vanaf daar steeds minder lang: van een halve centimeter op de scheiding tot gemillimeterd aan de zij- en onderkant. Kids geven vaak de voorkeur aan wat extra gel om de kuif in model te houden. Maar bij papa mag het best wat rommelig zijn. Handig als hij nog weleens iets te lang voor de spiegel staat!

Voor de Peaky Blinders van het gezin: de crop fade

Ben jij een van de (vele) vrouwen die de crop fade het meest sexy jongenskapsel van 2018 vinden? We hebben het over het iconische Peaky Blinders-kapsel. Deze haircut werkt bij heel veel verschillende haartypes en gezichtsvormen. Het mooie is: met een tondeuse scheer je ‘m heel makkelijk zelf. Je hebt er maar twee tondeusestanden voor nodig. Bovenop het hoofd houd je het haar lekker lang, daarna ‘fade’ je het haar aan de zij- en achterkant langzaam uit. Van medium lengte naar kort!

‘de Elvis’: klassiek herenkapsel

Het Elvis Presley-kapsel is nog altijd niet weg te denken uit het straatbeeld. Niet zo gek, want hij staat heel veel mannen en jongens goed. Officieel heet dit kapsel een pompadour. Je scheert ‘m door op een grote tondeusemaat te beginnen en daarna een tandje (dus een millimetertje) bij te zetten. Handig: zonder gel staat de pompadour ook prima.

Crop Fadede Elvis


Ouf-of-bed-look: gouwe ouwe

Het mooie aan de side part, crop fade en pompadour is dat ze, als je er even niet naar omkijkt, uitgroeien tot een stoere out-of-bed-look. Vooral met lang of krullend haar is deze warrige look een mooie uitkomst als je de boel even niet onderhoudt. Met wat wax versterk je het effect.

Kort, lang, strak, wild… Jij bent in control wanneer het gaat om het haar van de mannen bij jou thuis. Tijd om de perfecte hairlook te kiezen!

Benieuwd hoe je dit moet aanpakken?

Wij hebben Mark uitgedaagd om zijn haar te laten doen door zijn vriendin Suzanne. Bekijk hieronder hoe dit af liep.


Welk van deze jongenskapsels knip jij deze zomer? Wij hebben voor jou alvast de tondeuses uitgezocht. Bekijk ze hier!