Hoe vind ik de perfecte föhn?

Of je nu je haar snel wilt drogen na het douchen of je lokken tot in perfectie wilt stylen: met een föhn creëer je de coupe die jij voor ogen hebt. Maar waar moet je nu op letten wanneer je een nieuwe föhn gaat uitkiezen? En wat kun je eigenlijk met verschillende opzetstukken? Laat je niet omverblazen door alle opties. Wij maken je wegwijs in de jungle van misschien wel de meest populaire haarstylingtool ooit.

Technische specificaties van een föhn

Hoewel je bij de meeste beautyproducten niet meteen aan techniek en innovatie denkt, zijn moderne föhns zeker wel technologische hoogstandjes. Verschillende motoren en sensoren zorgen ervoor dat jij jouw haar veilig en snel droogt en stylet. Hoe kom je erachter wat voor soort föhn je in handen hebt?
Tijd voor wat tech talk!

Snelheid versus wattage
Een goede föhn moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Eén daarvan is kracht: je wilt natuurlijk dat je haar snel droog wordt! Hierbij kijken de meeste mensen naar de hoeveelheid wattage. Dit woord zegt iets over de kracht van een elektrisch apparaat en het energieverbruik, maar niet over de snelheid waarmee je haar wordt gedroogd.
Wat maakt een föhn dan wel snel? Dat is de blaaskracht van je föhn. Hoe hoger de snelheid, hoe sneller je haar droog is. De Pro Digital Föhn is hier een goed voorbeeld van. Met een blaaskracht van wel 208 km/u heb je een echte krachtpatser in handen!
De formule voor een föhn die je haar snel droogt is dus föhn wattage + blaaskracht = krachtige föhn! Met deze kennis weet jij de beste haarstylingtool te kiezen. Zo zorg je dat jouw beauty routine ’s ochtends niet te lang duurt en houd je tijd over om nog even rustig te genieten van een kopje koffie en een ontbijtje.

Anti-frizz dankzij ionen
Naast lekker snel je haar drogen wil je natuurlijk niet met pluizend haar de deur uitstappen. Tijdens je zoektocht naar een nieuwe föhn kom je waarschijnlijk de woorden ‘ionische functie’ of ‘ionische anti-frizz functie’ tegen: dat betekent het wondermiddel tegen pluis! Ionen zijn negatief statisch geladen deeltjes.
Een föhn met ionische anti-frizz functie zorgt ervoor dat je haar tijdens het föhnen omhuld wordt met deze negatieve ionen. Dankzij dit speciale laagje worden waterdruppels in microscopisch kleine watermoleculen getransformeerd. Hierdoor wordt het vocht beter door je haar opgenomen en sluiten de haarschubben vliegensvlug! Niet alleen zorgt het voor minder pluis maar zijn je lokken ook direct beter beschermd tegen de warmte van de föhn. Dit maakt je haar minder statisch en minder pluizig, maar ook glanzend en supersoepel. Een echte must-have dus die ionische functie!
De stijlvolle Premium Compact Föhn Black en Premium Compact Föhn White zijn onze favorieten als het aankomt op ionische föhns.

6720E 6735E

 

Aan de slag met opzetstukken

Bij de aankoop van een föhn ontvang je vaak diverse opzetstukken om je haar met nog meer precisie in model te brengen. Maar wat kun je nu precies met die opzetstukken? Wij vertellen meer over de blaasmond en diffuser.

Nauwkeurige styling dankzij de blaasmond
Voor een nauwkeurige styling van het haar is het gebruik van een blaasmond onmisbaar. Met dit opzetstuk komt de lucht zeer geconcentreerd uit de föhn. Hiermee kun je jouw haar heel gericht lok voor lok stylen.

Tip: droog je haar eerst tot ongeveer 80% droog is en ga dan met de blaasmond aan de slag voor perfect styling.

Geef je natuurlijke slag de ruimte met een diffuser
Zet je natuurlijke krullen in de spotlight of creëer extra volume met behulp van de diffuser. Is je haar bijna droog? Klik de diffuser op de föhn en beweeg deze dichtbij je hoofdhuid voor mooie natuurlijke krullen. Of hang je hoofd naar beneden en blaas met de diffuser je lokken omhoog. Volume gegarandeerd!

Diffuser + Blaasmonden


Perfectie tot in de puntjes
De handige Sensor Föhn gaat zelfs nóg verder om met verschillenden opzetstukken jouw look te perfectioneren. Deze slimme föhn beheerst niet alleen de temperatuur, maar herkent de gebruikte opzetstukken en past de luchtstroom hierop aan. Dat zorgt voor optimale styling van jouw haar!

Tip: fixeer je look met de Coolshot-functie of koude stand op je föhn. De koude luchtstroom zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten waardoor je lokken perfect in model blijven!