Hoe kies je de juiste stijltang?

Ja! Jij hebt eindelijk de knoop doorgehakt. Je haar is eraan toe, jij bent eraan toe en de rest van de wereld is eraan toe. Jij gaat… een (nieuwe) stijltang kopen! Nu je er klaar voor bent om een stijltang aan te schaffen, begint het keuzeproces. Want wélke stijltang ga je dan kopen? En waar moet je op letten bij jouw haartype? Om je een handje te helpen met het maken van de juiste keuze, zetten wij de punten waar je op kunt letten op een rij. Zo weet jij zeker dat je de juiste stijltang kiest.

Wil je een keramische stijltang kopen?

Vaak vinden we het een pluspunt als er ‘(100%) keramisch’ op een stijltang staat. Maar waarom vinden we dit eigenlijk zo belangrijk? Keramiek in een stijltang is een groot pluspunt vanwege twee redenen:

  • Als er keramiek is verwerkt in de platen van een stijltang, zijn de platen vaak gladder dan zonder keramiek. In dit opzicht beschermt keramiek je haar.
  • Keramiek is een goede warmtegeleider. De warmte geleidt beter door de platen van de stijltang, waardoor de temperatuur altijd gelijk blijft en je je haar in slechts één beweging steilt. Bij stijltangen die weinig of geen keramiek bevatten daalt de temperatuur tijdens het steilen, omdat je haar de stijltang afkoelt. De stijltangen van BaByliss zorgen voor een constante warmte. Zo hoef je maar één keer over een lok heen om het perfecte resultaat te behalen.

Let wel: vaak staat er (op de verpakking) van een stijltang ‘100% keramisch’. Dat klinkt fantastisch, maar is (helaas) onmogelijk. Een stijltang die volledig uit keramiek bestaat, zou erg breekbaar en extreem hoog geprijsd zijn. Keramiek kan echter wel gedeeltelijk verwerkt worden in de platen. De stijltangen van BaByliss bevatten het hoogste percentage keramiek van alle stijltangen die er op de markt zijn, namelijk 66%. Sta jij voor een schap vol stijltangen en wil je de juiste keuze maken? Kijk dan kritisch naar de prijs en voel aan de platen. Hoe gladder ze voelen, hoe meer keramiek erin is verwerkt.

Koop een stijltang met meerdere temperatuurinstellingen

Het is belangrijk dat je je haar steit op de juiste temperatuurinstelling. Iedereen heeft een andere haardikte en- structuur en daarom is de juiste temperatuur van een stijltang voor iedereen anders. Dun haar kan al gesteild worden op een temperatuur van 150 tot 180 graden. Heb je kroeshaar? Grote kans dat je een stijltang nodig hebt die op 220 tot 235 graden steilt. Wij vinden het belangrijk dat een stijltang veel verschillende temperatuurinstellingen biedt. Zo heb jij altijd de juiste temperatuur om jouw haar mee te steilen.
Tip! Heb je geen idee welk haartype jij hebt en vind je het lastig om de temperatuur te bepalen? Begin dan met steilen op de laagste temperatuur en haal de stijltang één keer door een lok heen. Is deze lok in één keer steil geworden? Dan is dit jouw ideale temperatuur. Is de lok nog niet helemaal glad? Verhoog de temperatuur dan met 10 graden. Herhaal dit proces tot je jouw ideale styling temperatuur gevonden hebt.

Makkelijk de temperatuur instellen In een beweging steil haarHeb jij pluishaar? Kies voor ionen!

Vrouwen met pluishaar zijn dol op stijltangen. Logisch, want je haar steilen is een van de weinige manieren om pluizig haar onder controle te houden. Wil je in één keer goed resultaat? Kies dan voor een stijltang met een ionische functie. Ionen zijn negatief statisch geladen deeltjes die je haar antistatisch, glad, glanzend en pluisvrij maken. Dé oplossing tegen pluishaar!

Wil je ook krullen maken met een stijltang?

Een nieuwe dag brengt nieuwe kansen, maar ook een nieuw kapsel! Wij snappen best dat je niet iedere dag met hetzelfde steile haar de deur uit wilt aan. Misschien wil jij morgen wel krullen? Je hoeft dan niet per se ook nog een krultang in je winkelmandje te slingeren. Bepaalde stijltangen zijn namelijk 2-in-1 en lenen zich ook voor het krullen van je haar. De stijltangen van BaByliss die een metalen-chromen behuizing hebben, zijn speciaal ontworpen om steil haar én krullen mee te maken. De Fast & Style stijltang is een hier mooi voorbeeld van. Ga jij voor zilver of voor rosé goud?

Krullen & steilen in éénGenoeg om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuwe stijltang. Met 66% keramiek in de platen, verschillende temperatuurinstellingen en handige 2-in-1-stijltangen, zit je bij BaByliss altijd goed. Wil jij advies over hoe je veilig je haar steilt? In ‘Veilig je haar steilen’ lees je alle tips van BaByliss!