Welke steile haarlook is jouw favoriet?

Vavavoom! Wie is die vrouw met dat jaloersmakende steile haar? Met de juiste stijltang creëer jij een waanzinnige look, waarmee je iedereen omverblaast. Welke steile haarlook is jouw favoriet? BaByliss helpt met kiezen én met het uitzoeken van de juiste stijltang.

Kies het steile haar dat bij je past

Het klinkt simpel: steil haar. Maar ook met steile lokken kun je variëren! Of je nu kort, lang, dik of dun haar hebt, je hebt vast een favoriete steile haarlook.
Sleek steil haar
Steiler kan niet: bij sleek steil haar is je haar kaarsrecht naar beneden gesteild. Fijn aan deze haarlook is dat je qua styling altijd goed zit. Met de juiste stijltang op de juiste temperatuur maak je deze look gemakkelijk zelf. Zorg dat je dunne lokken neemt om te steilen (2-3 cm) en elke pluk maar één keer door de stijltang haalt. Zo behaal je het beste resultaat! Tip: maak de sleek look af met een beetje haarolie in de punten voor extra glans.
Steil haar met slag
Steil haar met een lichte slag: alsof je net van de kapper komt. Met een stijltang heb je dit zó gecreëerd. Zorg dat je niet te strak steilt en draai alleen de puntjes van je haar naar buiten. Let hierbij op dat je de plukken rondom je gezicht naar buiten ‘krult’ voor een open blik. Staat geweldig!

Sleek steil haar Steil haar met slag

 

Kies de juiste stijltang

Welke steile haarlook je ook kiest, het beste resultaat behaal je dankzij de juiste stijltang. En omdat jouw haarsucces valt of staat bij het vinden van die perfecte stijltang, helpen wij je op weg. Belangrijk is dat je goed kijkt naar jouw haartype. Heb je bijvoorbeeld fijn en/of breekbaar haar? Dan kun je het beste een stijltang uit de Sensitive-lijn nemen. Alle stijltangen uit de Sensitive-lijn beschikken namelijk over een Protect mode. Hiermee meet de stijltang de dikte van jouw haar en past hier zijn temperatuur op aan. Zo voorkom je dat je je haar stylet op een te hoge temperatuur. Wil je erachter komen welk haartype jij hebt? Doe dan de test in de Ken je haar-tool. Hiermee weet je precies welk haartype je hebt én welke haarstylingtool jij nodig hebt om jouw favoriete look te creëren.

ST440E ST460E

 

ST410E/ST420E ST455E

 

Hoe creëer jij jouw favoriete steile haarlook?

Oké, de juiste stylingtool is dus cruciaal om jouw waanzinnige steile look te creëren. Maar wat kun je nog meer doen om jezelf van een mindblowing look te garanderen? Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze. Mooi steil haar vraagt dus om de juiste hair prep. Volg onze stappen voor een verbluffend resultaat.

 1. Zorg dat je haar compleet droog is.
 2. Spray een heat protecting spray in je haar. Hiermee bescherm je het tegen de hitte van de stijltang.
 3. Verdeel je haar in 4 delen. Pak per deel een dunne lok. Zo kun je gemakkelijk dunne lokken stylen en krijg je het mooiste en meest long lasting resultaat.
 4. Kies de juiste temperatuur die past bij jouw haardikte en- structuur. Welke temperatuur past bij jouw haar?
  - 150 – 160°C: dun / breekbaar haar
  - 180 - 200°C: normaal haar
  - >200°C: dik, krullend of stug haar
 5. Haal iedere lok slechts één keer langs de stijltang. Behaal je nog niet het gewenste resultaat? Dan mag je de temperatuur iets hoger zetten. 

Met de juiste stijltang én een goede voorbereiding creëer jij jouw favoriete steile haarlook in no time. BaByliss helpt je op weg: ontdek welk haartype jij hebt en welke stijltang het beste voor jou is. Doe de test met de Ken je haar-tool!