Een föhn met diffuser geeft boost aan ieder haartype

Een föhn met diffuser, je hebt het vast weleens gezien. Heb jij krullen? Grote kans dat je dan een diffuser gebruikt. Dit opzetstuk voor de föhn is superhandig. Het maakt je krullen compact en geeft ze wat extra bounce. Wat je misschien nog niet wist, is dat een diffuser voor andere haartypes ook heel geschikt is. Zelfs voor steil haar! Ontdek wat een diffuser voor jouw haartype kan doen.

Een föhn met diffuser gebruiken op krullend haar

Krullend haar drogen met een diffuser op je föhn is eigenlijk een must. De diffuser houdt je krullen compact en mooi bij elkaar. Föhn je zonder diffuser, dan kan de warme lucht je krullen uit elkaar blazen of zelfs een beetje laten verdwijnen. De diffuser houdt de krullen los van elkaar compact in hun eigen krul. Hoe dit komt? Doordat de diffuser je haren verdeelt over de warme lucht, maar wel op hun plek houdt. Hierdoor blijven ze mooi veren en blijven ze lekker lang goed in model.
Wil je krullend haar drogen met een diffuser, dan begin je met het aanbrengen van jouw favoriete haarproduct, zoals een mousse. Kneed je product goed in je haar en pak dan de föhn erbij. Leg je haar deel voor deel op de diffuser. Voor extra compacte krullen ga je door totdat je haar helemaal droog is. Wil je de krullen iets losser laten? Stop dan met föhnen als je haar nog een klein beetje vochtig is.

Diffuser DiffuserEen slag blijft langer golvend

Heb jij een mooie slag in je haar, dat aan het einde van de dag soms uitzakt tot steile lokken? Een diffuser kan voor jou de uitkomst bieden. Want met een föhn met diffuser maak je zo’n powerful slag in je haar, dat deze urenlang blijft zitten.
Zo maak jij een stevige slag in je haar die lang blijft zitten. Kam je haar niet uit voordat je begint met föhnen. Gebruik een sea salt spray of een ander soort beach spray. Zo’n spray maakt je haar een beetje stroef, zodat het niet snel uitzakt. Leg je haar in grote delen op de diffuser en beweeg steeds omhoog en naar beneden. Op naar een langdurig golvende bos haar!

Geeft extra definitie aan kroeshaar

Vrouwen met kroeshaar weten het al lang: met een diffuser op je föhn wordt je haar veel sneller droog dan als je alleen de föhn gebruikt. Dit komt doordat de diffuser je lokken uit elkaar houdt en dus stuk voor stuk droog blaast.
Kroeshaar kun je het beste drogen wanneer je er een hydraterende mousse in hebt gekneed en daarna de lokken indraait. Als je ze op deze manier droogt met de diffuser, ontstaat er mooie definitie in iedere afzonderlijke lok. Föhn door totdat je haar helemaal droog is.

Gekruld haar Sleek gesteild haarEen föhn met diffuser blaast volume in steil haar

Soms wil je gewoon wat meer beweging in je coupe. Ook daarmee kan de diffuser helpen. Voor echte krullen moet je naar de krultang grijpen, maar wat extra volume lukt prima met een föhn met diffuser. Föhnen met een diffuser blaast namelijk flink wat volume door je lokken heen.
Wil jij meer volume in je steile lokken? Begin dan met het juiste stylingsproduct, zoals een krachtige mousse voor extra volume. Verdeel je haar lok voor lok over de diffuser en begin met föhnen. Wat ook kan helpen, is je plukken in te draaien tijdens het föhnen, net zoals we bij kroeshaar aanraden.

Het is dus echt waar: ieder haartype krijgt een extra boost van een föhn met diffuser! Geniet van je volumineuze haarlooks!