Perfect geföhnd haar met een föhnborstel

De straat is jouw catwalk en je voelt je geweldig. Weet jij al waar we het over hebben? Juist: de ik-kom-net-van-de-kapper-look! Mooie slag in de puntjes en bovenop véél volume. Een klassieke look die elke vrouw mooi staat. Goed nieuws voor vrouwen die deze haarlook fantastisch vinden (wie niet?): met een föhnborstel creëer je deze look ‘gewoon’ zelf en ben je iedere dag op je best.

Professionele look, gewoon thuis

Kan jij ook zo genieten van een kappersbezoek waarbij jouw haar prachtig in model geföhnd wordt? Wij wel! Een klassieke look met de puntjes naar binnen of naar buiten geföhnd, waardoor je lokken speels over je schouders dansen. Bij deze look is de bovenkant van je haar extra volumineus en draag je de scheiding in het midden of aan de zijkant.

Creëer deze look met een föhnborstel

Elke dag mooi gestyled haar, dat willen we allemaal wel. Daarom is het éxtra fijn dat je deze look met de juiste stylingtool gemakkelijk zelf kunt maken. Wist je dat de föhnborstel de meest verkochte stylingtool is in Nederland? Wij snappen wel waarom. Met een föhnborstel creëer je deze glamourous look namelijk helemaal zélf. Een paar keer oefenen en ook jij hebt het ‘föhnborstelen’ zo in de vingers.
Sommige vrouwen zijn gewend om te föhnen met een föhn en een aparte borstel. Dat kan natuurlijk ook! Wij vinden een föhnborstel nét wat makkelijker stylen. Je hoeft maar één hand te gebruiken en doordat de föhnborstel zelf roteert ben je verzekerd van gepolijste lokken.

AS510E AS545E

 

Welke föhnborstel kies je?

Het is belangrijk dat je met de beste haarstylingtools werkt. Een die perfect past bij jouw haar en waar je makkelijk mee overweg kunt. Een föhnborstel is geschikt voor elk haartype, alleen de opzetstukken verschillen. Wil jij naast een roterende borstel met echt everzwijn haar ook een stijlborstel? Dan is de Sensitive Roterende Föhnborstel een goede optie. Wil je alleen gebruik maken van de roterende föhnborstel? Dan is de Creative Föhnborstel met 2 opzetstukken wel wat voor jou. Deze heeft twee borstels; een grote borstel voor een mooie slag en een borstel die net een maatje kleiner is, voor een kleinere slag. Opvallend aan de borstels is het verschil in grootte van de luchtgaatjes. De gaatjes zijn bovenin een stuk kleiner dan onderaan de borstel. Deze verdeling zorgt voor een perfecte luchtstroom. Zo blijft de slag in je haar mooi gestyled en prachtig glad. En dat willen we!

Een föhnborstel is voor elk haartype geschikt, maar afhankelijk van jouw haartype verschilt de styling. Wil jij weten welk haartype je hebt en hoe je de perfecte look kan creëren? We helpen je op weg met de Ken je haar-tool. Handig!

Op naar de perfecte blow-out!

Tijd om deze klassieke look zelf te maken. Met de föhnborstel in je hand en deze tips creëer je moeiteloos deze prachtige look.

 1. Föhn dat je haar handdoekdroog of gebruik de blaasmond als opzetstuk (indien deze bij je föhnborstel zit).
 2. Kam je haar door met een borstel.
 3. Gebruik een heat protecting spray en/of mousse.
 4. Pak kleine lokken die niet te breed zijn (2-4 cm).
 5. Begin met de onderste laag van je haar en zet het overige haar vast op je hoofd
 6. Werk zo laag voor laag naar boven.
 7. Bepaal vooraf of je je haar naar buiten of naar binnen wilt föhnen. Om je lok naar buiten te föhnen plaats je de föhnborstel bovenop je pluk. Wil je je haar naar binnen föhnen? Dan plaats je de föhnborstel onder je pluk.
 8. Zet de föhnborstel aan en houd de pluk goed vast.
 9. Begin bij je hoofdhuid en beweeg de borstel langzaam naar beneden. Houdt de borstel in beweging voor die gepolijste look!
 10. Herhaal dit een aantal keer tot je haar compleet droog is en leg de pluk 'apart'. Ga zo verder tot je alle plukken gedaan hebt.
 11. Finish met een glansspray voor een extra glanzend resultaat.

AS540E AS540E

 
Het perfecte kapsel creëer je met de haarstylingtool die perfect bij jou past. Ontdek jouw haartype met de Ken je haar-tool. Op naar prachtig haar!