Holiday looks: met en zonder stylingtools

Vakantie, wie is er niet dol op? Lekker uitwaaien aan zee, nieuwe culturen ontdekken en allerlei activiteiten ondernemen. Heerlijk! Toch blijft het telkens weer een uitdaging om je koffer in te pakken en dit keer écht alleen de essentials mee te nemen. Voor wie ook op vakantie een gestylde look wil, geven we een aantal tips met en zonder haarstylingstools. Zo heb je ook op vakantie of onderweg een verzorgde look. Én ruimte over in je koffer voor kleding en cadeaus!

Klein maar fijn: mini-tools!

De ultieme tip: laat je full-size haarstylingtools lekker thuis en kies voor handige mini-tools voor op reis. Of je nu zweert bij een föhn of echt niet zonder stijltang kunt: er is een mini-tool voor jou! Door je grotere haarstylingtools op vakantie te vervangen door gelijkwaardige maar compacte alternatieven, kun je heel wat ruimte in je koffer besparen. Zonder in te leveren op je look. Wij verklappen welke compacte en multifunctionele haarstylingtools niet in jouw koffer mogen ontbreken.

Altijd handig: de reisföhn
Eén van onze favoriete tools om mee te nemen naar een zonnig oord of stedentrip is zonder twijfel de reisföhn. Een reisföhn is er in verschillende varianten; met een inklapbaar handvat of in mini-formaat. Je kunt met de reisföhn bovendien niet alleen je lokken drogen, maar ook verschillende looks creëren. Gebruik bijvoorbeeld de 20 mm blaasmond voor een perfecte blow out look!

Reisföhn StijltangSnel steil
Voor sommigen even onmisbaar als de föhn: de stijltang. Ook op vakantie wil je misschien graag je lokken steilen. Neem dan een Mini stijltang mee om snel je haar glad te strijken. Zo houd jij meer tijd over om je omgeving te ontdekken. Nog meer ruimte besparen door ook je borstel thuis te laten? De Mini Hot Straightening Brush is perfect om on the go glanzende, steile lokken te creëren mét volume.

Hot Straightening Brush Mini Krul- & StijltangPerfect reisgezelschap: de mini-multi-tool
Naast de reisföhn, mini-stijltang en mini hot straightening brush zijn er ook multifunctionele mini-haarstylingtools. Dit zijn tools waarmee je meer dan één soort look kunt creëren. Handig, want dit betekent dat je in je koffer slechts ruimte hoeft te maken voor één haarstylingtool. Neem de Mini Krul- & Stijltang. Dit is een mini-stijltang en mini-krultang in één. Met deze haarstylingtool kun je zowel stralende steile lokken als een sexy krullenbos creëren. Kortom: perfect reisgezelschap.

Geen tools mee op vakantie?

Help! Wat als je echt, echt, écht geen ruimte in je koffer om een haarstylingtool mee te nemen? Geen zorgen, zelfs zonder mini-multi-tools is het mogelijk om met een nonchalante golven te paraderen over de boulevard. We hebben twee makkelijke varianten voor je, het enige wat je nodig hebt is wat geduld en elastiekjes.

Beachy waves dankzij vrolijke vlechtjes
Een nonchalante beachy waves look maak je ook gemakkelijk zonder krultang of multitool. Door na het douchen je haar te vlechten heb jij de volgende dag een bos vol zachte krullen. Hoe pak je dit aan?
Stap 1: Vlecht je haar na het douchen in twéé of meerdere vlechten.
Stap 2: Slaap er een nachtje op of laat je haar in de zonnestralen drogen.
Stap 3: Haal de vlechten los zodra je haar droog is. Maak je look af met wat zoutspray voor extra textuur en volume en je bent klaar voor die zomerse dag. Ben je aan zee? Dan kun je voor échte beachy waves gaan door een verfrissende duik te nemen. Het zoute water zorgt voor extra textuur. Niet vergeten om na de stranddag je haar goed te verzorgen met een maskertje.

90's knotjes
Helemaal on trend want deze look komt regelrecht uit de 90’s: een hoofd vol mini knotjes. Denk Gwen Stefani anno 1997. Het is een creatieve variant op de vlechtjes en geeft je ’s avonds een coole look en in de ochtend een volle bos krullen. Stap 1: Verdeel het handdoekdroge haar in meerdere delen, afhankelijk van hoeveel knotjes je wilt maken.
Tip: hoe meer knotjes je maakt, hoe kleiner je krullen de volgende dag worden. Hetzelfde geldt trouwens voor de vlechtjes uit de vorige look!
Stap 2: Twist de plukken haar en draai ze in een knotje op je hoofd. Zet vast met een elastiekje en eventueel wat haarschuifjes.
Stap 3: Is je look klaar? Fixeer met wat haarlak en maak je 90’s look af met wat vrolijke haarclips.
Stap 4: Haal de knotjes los wanneer je haar droog is. Schud ze los met je vinger en maak je look af met wat zoutspray of haarlak.