Krullen maken met een krultang die bij je past

Mooie, volle krullen. Wie droomt er niet van? Met de juiste krultang en de juiste techniek, is krullen maken bijna net zo’n feest als het showen van je look erna. Ontdek welke krultang én welke techniek je gebruikt voor jouw favoriete bos krullen.

Kies keramiek in het materiaal om krullen te maken

Een krultang waarin keramiek is verwerkt geeft het mooiste resultaat én is het beste voor je haar. Dit komt doordat de krultang dankzij keramiek beter door je haar glijdt. Ook geleidt keramiek warmte op gelijkmatige manier door je krultang. Dit zorgt voor een constante en evenredige warmte, waardoor je pluk van boven tot onder op de juiste temperatuur gekruld worden. Het resultaat? Een mooi kapsel vol prachtige krullen.

Keramiek in een krultang kun je met het blote oog niet zien. Vaak wordt er op de verpakking niet vermeld of, en hoeveel keramiek er in de krultang is verwerkt. Je kunt het beste zelf voelen. Hoe gladder de tang aanvoelt, hoe meer keramiek. De krultangen van BaByliss bevatten met 60% het hoogste percentage keramiek van alle krultangen die op dit moment verkrijgbaar zijn. Met een krultang van BaByliss weet je dus zeker dat je goed zit!

De juiste dikte voor de juiste krul

Kleine compacte krullen of liever grove grote krullen? Voor iedere curly look is er een krultang die er bij past. De regel hiervoor is simpel: hoe kleiner de diameter van de krultang, hoe compacter de krul. Wil je compacte krullen zoals op de linker foto? Dan kies je een diameter van 19 millimeter, zoals de Creative Keramische Krultang Gold C419E. Voor krullen van normale grootte, zoals de middelste foto, kies je een diameter van 25 millimeter, zoals bij de C425E. De 32 of zelfs 38 millimeter pak je erbij voor grove krullen, zoals op de rechter foto. De ideale krultang hiervoor is bijvoorbeeld de Sensitive Sensor Protect Keramische Krultang C638E. Welke look je ook kiest, er is altijd een krultang die bij je past!

Krullen
Krullen maken met een krultang: zo doe je dat!Nu je de juiste krultang hebt voor jouw favoriete krullen, is het tijd om aan de slag te gaan. Met een handig stappenplan is krullen maken bijna net zo’n feest als het resultaat. Pak je krultang erbij, zorg voor een goede spiegel en ga er lekker voor zitten.

  Stap voor stap krullen maken:
 • Verdeel je haar in delen
 • Neem een lok van 2 tot 3 centimeter
 • Spray haarlak op elke lok
 • Gebruik je een krultang zonder tong? Draai je lok om de krultang heen en plaats je vinger op de cooltip
 • Gebruik je een krultang met tong, dan plaats je de krultang halverwege de lok onder de tong en draai je de krultang in je haar
 • Krul je haar van je gezicht af
 • Laat de krullen rustig afkoelen
 • Eindig met een serum of glansspray
 • Schud je kapsel voorzichtig los met je vingers


 • Ga jij voor de losse krullen of toch voor de compacte krul?