How to: krullen met een stijltang

Krullen maak je meestal met een krultang en steilen doe je met een stijltang. Maar wist jij dat je jouw haar ook gemakkelijk kan krullen met een stijltang? Zo haal je niet alleen nog meer uit je stylingtool, maar is ook het resultaat net weer wat anders. Wil jij dit ook een keer proberen? Hier onze snelcursus ‘krullen met een stijltang’.

De stijltang als multitasking stylingtool

Is jouw beautykast al overladen met haarstylingtools? Dan is het vast een opluchting wanneer we je vertellen dat met een stijltang veel meer mogelijk is dan je haar tot een supersleek look te transformeren. Sterker nog: het is jouw go-to stylingtool om iedere look te creëren die jij maar wilt. Zo kun je met deze veelzijdige tool ook prachtige krullen maken. En daar hoef je echt geen haarexpert voor te zijn. Op zoek naar de ultieme multifunctionele stijltang? Bedenk dan vooraf wat voor een krul je wilt maken. Kies een smallere stijltang voor wat kleinere krullen en een wat bredere stijltang voor grovere krullen. Uiteraard zorgen ze voor glanzend en steil haar, maar op gebied van krullen maakt de breedte een verschil!

Stappenplan: krullen maken met een stijltang

Met deze simpele tips creëer jij in een handomdraai krullen met de stijltang:

  1. Borstel om te beginnen je haar goed uit en bescherm je lokken met een speciale heat protection spray. Tip: Zet je stijltang altijd eerst op de laagste temperatuur en kijk of je op deze temperatuur al het gewenste resultaat krijgt. Zo niet, zet hem dan een standje hoger. Zo weet je zeker dat je nooit te heet steilt of krult. Heb jij geen idee welke temperatuur bij jouw haartype past en wil je liever het zekere voor het onzekere nemen? Kies dan de Sensitive Sensor stijltang, deze meet direct de dikte van het haar en past de temperatuur aan.
  2. Verdeel je haar in verschillende delen. Steek eventueel het bovenste deel van je haar op om meer overzicht voor jezelf te creëren.
  3. Pak een pluk haar om mee te beginnen. Handig om te weten: hoe dikker de pluk, hoe losser de krul uiteindelijk zal worden - en andersom natuurlijk.
  4. Nu is het tijd om de krul te maken. Om te beginnen klem je de stijltang bovenin het haar.
  5. Draai de stijltang vervolgens een slag - in een hoek van 90 graden om precies te zijn - en laat de stijltang in een draaiende beweging richting de punten glijden. Je creëert de meest natuurlijke krullen door de stijltang van je gezicht weg te draaien en naar beneden te laten wijzen. Merk je dat je het lastig vindt om met je stijltang deze beweging te maken? Krullen maken met een stijltang gaat nóg makkelijker wanneer de stijltang een ronde buitenzijde heeft die ook wordt verwarmd, zoals de Fast & Style stijltang.
  6. Terwijl je de eerste gekrulde lok laat afkoelen, kun je aan de slag met de tweede pluk. Net zolang totdat je je volledige haar hebt gekruld. Yes, zo makkelijk is het!
  7. Zijn alle gekrulde lokken afgekoeld? Ga dan nog even vluchtig door je haar met een grove borstel of met je vingers om de krullen nóg natuurlijker te maken. Fixeer je look eventueel met haarspray en you’re good to go.

Tip: Gebruik jij regelmatig een stijltang? Kies dan voor een stijltang zoals de Micro Steam stijltang: de stoom herstelt de vochtbalans in het haar waardoor jouw haar in perfecte conditie blijft.

Ontdek de look die bij je past

Ben jij geïnspireerd geraakt om met je stijltang prachtige krullen te creëren? Check dan de Ken je haar-tool. Na het beantwoorden van slechts vier simpele vragen weet jij precies welk haartype je hebt en krijg je eindeloos veel inspiratie om een gekrulde look te creëren die bij jou past. Ga naar de Ken je haar-tool en doe de test!