De perfecte haarstylingtools voor krullen

Wil jij een instant glamour gevoel? Kies dan voor krullen! Krullen maken kun je namelijk gewoon zelf. Daar heb je de kapper niet eens voor nodig. Met de juiste stylingtool, die perfect past bij jouw haartype, maak jij de mooiste krullen helemaal zelf.

Krullen maken kan bij elk haartype

Van kleine, compacte krullen tot volumineus golvend haar. Krullen zijn er in allerlei soorten en maten. Of je nu kort haar hebt of juist lange lokken. Ook je haardikte en -structuur houden jou niet tegen bij een krullenwens. Voor ieder haartype is er een perfecte krul(tang). Beloofd!

Krullen maken met een krultang

Een mooie bos krullen maak je met een krultang. Wil je compacte krullen? Kies dan voor een krultang met een dunne diameter van 19 mm of 25 mm, zoals de Sensitive Sensor Protect Keramische Krultang of de Creative Keramische Krultang Gold. Wil je grotere krullen of golven maken, kies dan voor een dikkere tang zoals de C432E van 32 mm. Weet je niet zo goed welke temperatuur je moet gebruiken? Dan kun je het beste voor een krultang uit de Sensitive-lijn kiezen. Deze krultangen hebben namelijk de Protect mode waarmee ze de dikte van jouw haar meten en daar de temperatuur op aan passen. Zo kun je je haar krullen op de meest veilige temperatuur!

Sensitive krultang Creative krultangen


Vind je het lastig om krullen te maken met een krultang? Dan is de Curl Secret perfect voor jou. Deze automatische krultang maakt de krullen voor jou. Het enige wat je hoeft te doen is netjes een pluk haar in de tool te leggen en de Curl Secret dicht te drukken. Ideaal, toch?

C1600E


Waar moet je rekening mee houden als je je haar gaat krullen?

1. Krullen maak je op droog (geföhnd) haar
Voordat je met een krultang aan de slag gaat, is het belangrijk dat je je haar voorbereidt op de warmte die gaat komen. Zorg er daarom altijd voor dat je haar goed droog is. Kam je haar en föhn het droog. Heb je fijn haar? Gebruik dan voor het föhnen een mousse om je haar net wat meer body geven.

2. Bescherm je haar tegen de hitte
Spray, voordat je de krultang erbij pakt, altijd een heat protecting spray in je haar. Ongeacht je haartype. Een hitte beschermende spray omhult je haarvezels met een extra beschermingslaagje, zodat je je krultang veilig gebruikt.

3. Kies de juiste temperatuur
Krul je haar nooit te warm en kies een temperatuur die bij jouw haartype past. Misschien gebruik je wel een te hoge temperatuur, terwijl jouw haren al perfect krullen een temperatuur die 20 graden lager ligt. Probeer daarom goed uit op welke temperatuur jouw haar het beste reageert op de krultang, waarbij je begint op de allerlaagste temperatuur. Wil je hier niet zelf mee experimenteren en zeker weten dat je je haar op een veilige temperatuur krult? Kies dan voor de nieuwe de Sensitive Krultangen met de Protect Mode.

Aan de slag!

Ben je er klaar voor? Dan gaan we nu beginnen met het echte werk: krullen maken! Verdeel je haar in twee lagen: een boven- en een onderlaag en neem vervolgens dunne plukken van 2 à 3 cm. Gebruik eventueel een klem om je haar vast te houden. Krul je haar lok voor lok. Iedere lok laat je ongeveer 5 seconden om de krultang zitten. Je kunt dezelfde krulrichting aanhouden, en elke lok bijvoorbeeld naar buiten krullen. Liever een wat speelsere look? Krul dan de ene pluk linksom en dan andere rechtsom. Laat de krullen goed afkoelen en ga er vervolgens met je handen of met een borstel doorheen. Spray voor de finishing touch een textuur- of glansspray over je haar.

Vind de juiste haarstylingtool om krullen te maken

Heb jij al een look voor ogen en kun je niet wachten om prachtige krullen te maken? Dan ben jij klaar om een haarstylingtool te gaan kiezen die perfect past bij je krullenwens én je haartype. Speciaal voor jou ontwikkelde wij de Ken je haar-tool. Hiermee weet je precies welke haarstylingtool jij nodig hebt om jouw favoriete look te creëren.

Welke haarstylingtool past bij jouw krullenwens?