Veilig je haar steilen? BaByliss geeft tips!

Is je stylingtool je beste vriend en maak je er bijna iedere dag gebruik van? Dan komen deze veiligheidstips jou vást van pas! Wij lichten de do’s en don’ts om veilig je haar te steilen uit, zodat jij zorgeloos en beschermd je stijltang kunt gebruiken.

Veilig je haar stylen met een speciale spray

Wij raden aan om je haar altijd te beschermen tegen de hitte van je stijltang. Een heat protecting spray omhult je haarvezels met een extra beschermingslaagje, zodat je je stijltang veilig gebruikt.

Steil nooit op nat haar!

We kennen het: je komt net uit de douche, hebt haast en wilt twee(duizend) dingen tegelijk doen. Maar drogen en steilen gaat niet samen. Een lok nat haar kun je niet in één keer droog én steil maken met je stijltang. (Hoe ‘handig’ dat ook klinkt!) Met een goede föhn, zoals de 6715DE heb je je haar zo droog. Daarna kun je aan de slag met je stijltang.

Kies de juiste temperatuurinstelling

Het is belangrijk om je haar niet te warm te steilen. Heb je een nieuwe stijltang? Begin dan op de laagste temperatuurinstelling. Misschien dacht je altijd dat 220 graden jouw ideale temperatuur was, terwijl je op 180 graden ook al het gewenste resultaat behaalt! Wij raden aan om iedere lok maar één keer door de stijltang te halen. Probeer dus goed uit op welke temperatuur jouw haar het beste reageert op de stijltang, waarbij je begint op de allerlaagste temperatuur. Onthoud hierbij wel: één keer je lok op 200 graden steilen is altijd beter dan twee keer op 180 graden.

Maak dunne plukken

Neem niet te dikke plukken haar om te steilen. Verdeel je haar in dunnere plukken, deze hoef je maar één keer te steilen en dus ook maar één keer met warmte te behandelen. Veilig je stijltang gebruiken is dunne lokken gebruiken.

Veilig je haar steilen door de tijd te nemen voor iedere lok

Het klinkt misschien krom, maar het langzaam steilen van je haar gaat je tijd besparen. In alle haast wil je nog wel eens snel door je lokken gaan met je stijltang en lokken snel twee keer meepakken. Wil je veilig je stijltang gebruiken? Ga dan rustig over iedere pluk heen. Zo hoef je iedere pluk maar één keer te steilen (tijdbesparing: check!) en wordt je haar niet onnodig twee keer verhit. Win-win!

Voilà: met deze do’s en don’ts op een rij weet je zeker dat je zorgeloos en veilig je haar kunt steilen. Met de juiste bescherming, temperatuur en langzame bewegingen, heb jij het steilen zó in de vingers. Ben je op zoek naar een nieuwe stijltang? Lees onze blog "Hoe kies je de juiste stijltang?" voor tips waar je op moet letten bij de aanschaf van je nieuwe stijltang.